A/C Service / kontrol

HOS STJERNE AUTOSERVICE KAN DU TESTET & FYLDT DIT A/C ANLÆG, SAMT FÅ LAVET FEJLFINDING MED GASTESTER, SOM FINDER SELV DE MINDSTE HULLER / TÆRINGER

Har du fået efterset dit aircondition / klima anlæg indenfor de sidste par år ?

Har du fået efterset dit aircondition / klima anlæg indenfor de sidste par år ? Et regelmæssigt eftersyn og giver optimal holdbarhed og køleeffekt. Man siger, at det er en god ide, at få det kontrolleret hvert andet år, for at sikre at det hele virker.

Et aircondition- og klimaanlæg taber kølemidlet med tiden, så køleevnen bliver nedsat. Typisk taber et anlæg 10 – 30 % af kølemidlet om året.

Hvis et anlæg løber tør for kølemiddel, vil kondenser, pakninger, filter, m.m. blive ødelagt med tiden. I kølemidlet er der også en olie som smøre pakninger, kompressor m.m.

Hvis man får en skade på sit anlæg, skal man få det repareret snarest. Et anlæg kan tage mere skade bl.a. kan der gå hul på kondensoren / køleren der sidder forrest på bilen. (det er ofte den som bliver utæt)

Hvis der kommer et hul i kondensoren så vil anlægget sandsynligvis suge fugt. Fugt ødelægger tørfilteret og kan også ødelægge kompressoren.

Husk at bruge dit anlæg om vinteren også

Det vigtigt, at du også bruger A/C-systemet om vinteren. Olien i kølemidlet er med til at smøre systemet, pakningerne og sikre at systemet fortsat holder tæt. Airconditionsystemet har brug for at blive smurt, så pakninger, m.m. ikke tørre ind. Man bør tænde sit A/C-systemet mindst 3 gange om ugen og gerne i 20 – 30 min.

Forskellen på et klimaanlæg og et A/C-anlæg

Et klimaanlæg kan du indstille temperaturen i vognens kabine til en konstant temperatur. Klimaanlægget vil herefter sikre, at temperaturen holdes.

Klimaanlægget er derfor også en del dyrere end A/C-anlæg.

Et A/C-anlæg derimod køler blot den luft som i forvejen er i bilen, og du skal selv styre temperaturen.